11. srpnja 2017.

Obrada špaleta prije i nakon ugradnje protuprovalnih vrata

Građevinska obrada špaleta

Sužavanje građevinskog otvora zidanjem
U slučaju potrebe, građevinski otvor se prije i tijekom same montaže može prilagoditi novim protuprovalnim vratima, zidanjem bočno i iznad samih vrata.
Nakon završene montaže i zidanja, potrebno je novo zidane dijelove zidarski obraditi, nakon čega je potrebna ( nakon faze sušenje, 1-2 dana) malerska obrada, gletanje i bojanje, čime se špaleta i novo zidani dijelovi dovode u završno, gotovo stanje.

Zidarska obrada
Zidarska obrada podrazumijeva grubu obradu špaleta, ravnanjem rupa i novo zidanih dijelova građevinskim materijalom, koje su nakon faze sušenja, spremni za završnu malersku obradu, gletanjem i bojanjem.
U većini slučajeva radi se o zahtjevnijoj obradi s vanjske strane, i minimalnoj obradi s unutrašnje strane protuprovalnih vrata.

Obrada knaufom
Špalete građevinskog otvora vrata, mogu se obrađivati i s knauf materijalom, gipsanim pločama, nakon čega je također potrebna završna malerska obrada.

Obrada stirodurum s vanjske strane
Obrada fasadnim stirodurom, standardna je obrada špaleta kod montaže protuprovalnih vrata za kuće izložena vanjskom utjecaju.
Fasadnim stirodurom prekriva se vanjski dio čeličnog štoka, te dobiva odgovarjuća toplinska izolacija i izgled skrivenog štoka.
Treba voditi računa o debljini završne obrade, granulata, koja se nanosi na fasadni stirodur, kako bi se ostavilo dovoljno mjesta za njegovo nanošenje.
Ovakva vrsta vanjske obrade špaleta, sve je popularnija i kod postava protuprovalnih vrata na stanovima, kojima također izgled skrivenog štoka izvrsno stoji, i pruža bolju toplinsku i zvučnu izolaciju.
Izgled skrivenog štoka s vanjske strane, također se može postići primjenom knauf gipsanih ploča ili siporeksa, isključivo kod vrata koja nisu izložena vanjskom utjecaju.

Malerska obrada
Malerska obrada špaleta podrazumijeva gletanje zidarski obrađenih dijelova, te završno bojanje, čime je špaleta dovedena u gotovo stanje.

Postava futer štoka
Postavom futer štoka s vanjske strane protuprovalnih vrata, u dekoru vanjskog panela, minimalizira se potreba za građevinskom obradom špaleta, te značajno utječe na vanjski dojam samih vrata, toplinsku i zvučnu izolaciju. Postavom kamenog praga u dubini špalete, protuprovalna vrata se dodatno osnažuju.

Postupak obrade špaleta
Završna obrada špaleta, nakon montaže novih protuprovalnih vrata, ne može biti dovedena u stanje gotovosti u jednom danu, zbog samog postupka obrade i potrebnog sušenja između pojedine vrste radova.

Pogledajte našu  ponudu :
MDF  protuprovalna vrata za stan
Kreativna protuprovalna vrata za stan
ALU protuprovalna vrata za kuću
Industrijski dizajn
Protupožarna vrata za stan

Vaš HLM centar

Novosti
ZAMIJENI JEZIK
Košarica